Lejonkungen (1994)

The lion king
Klassiker nummer 32


Lejonungen Simba kan inte vänta på att bli Lejonkungen Simba. Men vägen dit är lång. Först måste han växa upp och lära sig ta ansvaret som fljer med kungatiteln. Sedan måste han klara alla faror som lurar på en blivande kung. Scar, Simbas farbror, smider nämligen planer tillsammans med hyenorna på att ta över hela lejonriket. Han lyckas lura lejonkungen Mufasa, Simbas far, in i döden och skjuta skulden på den oskyldiga Simba, som skamsen lämnar lejonriket. Ledsen och ensam driver den lilla Simba omkring och är nära att dö när plötsligt Pumbaa och Timon räddar honom. Och en dag återvänder Simba med sina vänner till lejonriket för att ta sin plats som den nya lejonkungen i livets stora cirkel.


Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0