Visste du att...?

- Filmen är baserad på en bok av Margery Sharp där Bernard och Bianca egentligen är människor. En av fröken Bianca talanger i den ursprungliga romanerna var att kunna charma djur som katter och hundar. Den talangen tog Disney med i scenen när Bianca pratar med den kloka katten Rufus.
- Disney återkallade 3,4 miljoner kopior av videoreleasen (i USA) när man hade upptäckt två bilder av en naken kvinna i ett par snabba sekvenser i scenen när Bernard och Bianca flyger genom staden.
- Från början var det meningen att man skulle få se scenen när Medusa syr in Djävulsögat i Teddy.
- I början av produktionen var det meningen att Cruella De Vil, från Pongo och de 101 dalmatinerna, skulle vara filmens skurk. Cruella De Vil och Madame Medusa har många likheter, som bland annat deras galna sätt att köra bilar.
- Efter den här filmen skulle det dröja tolv år innan en Disneyfilm (Den lilla sjöjungfrun) blev Oscarsnominerad igen.
- Penny stelnar till varje gång hon ser in i Madame Medusas ögon. I den mytologiska legenden förvandlas alla som ser in i monstret Medusas ögon till sten.
-
När fröken Bianca anländer till räddningskårens huvudkontor tar hon sin plats som den delegat som representerar Ungern. Eva Gabor (originalrösten till fröken Bianca) föddes i Budapest, Ungern.


Kommentarer
Postat av: Calle

Älskar verkligen de här sortens inlägg om filmer, mer sånt! :D

2011-09-12 @ 20:30:19
Postat av: amanda <3

Varsågod! Du förtjänar det :)

2011-09-13 @ 16:40:36
URL: http://amandamj.blogg.se/

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0