Den elaka drottningen

Before evil sorcerers cast their spells,
Before perilous rulers would be kings,
Before wicked witches ruled the sea,
There was an apple...
 
Veckans tema är över och jag kommer att avsluta den med att skriva om den första Disneyskurken som skapades.
 
Hennes riktiga namn är Drottning Grimhilde. Drottningen animerades först som en ganska ful och komisk karaktär, men Walt Disney ville att filmen skulle vara realistisk och eftersom drottningen ska föreställa den näst vackraste kvinnan i landet så målades hon om till det utseendet som vi är vana vid att se idag.
 
 
Lucille La Verne gjorde originalrösten till Den elaka drottningen. Disney hade tänkt ha en annan röstskådespelerska till häxan, men La Verne ville verkligen göra båda rollerna så hon tog ut sina löständer och det gjorde att hon både fick en annan röst och även rollen som häxan. Skriket som häxan ger ifrån sig när hon faller ner från berget användes igen i filmen Törnrosa när Den onda féen som drake får svärdet i bröstet.
 
Lyssna och jämför rösterna
 
 
 
En tidig idé var att drottningen skulle kidnappa prinsen och sätta honom i fängelsehålorna. Hon skulle berätta om sin plan om hur hon skulle göra sig av med Snövit och även försöka övertyga honom om att han kommer få känslor för drottningen. Han skulle senare lyckas rymma och bryta Snövits förtrollning. Idéen skrotades pågrund av att man ville fokusera mer på dom större karaktärerna och beslöt att prinsen endast skulle dyka upp i dom viktigaste scenerna. Dock inspirerade den här scenen till scenen i Törnrosa när Den onda féen pratar med Philip i fängelsehålan.
 
Skillnaden mellan romanen och filmen
- I Bröderna Grimms saga försöker drottningen döda Snövit tre gånger. En gång genom att dra åt snöret på Snövits korsett tills hon slutar andas, en annan gång genom att sätta en förgiftad kamm i hennes hår och tredje gången genom att ge henne ett förgiftat äpple. Dock förgiftar hon bara halva så att äpplet är hälften vitt och hälften rött. Hon ger Snövit den röda halvan och äter själv den vita, för att bevisa för Snövit att det inte är någon fara att äta äpplet.
- I Bröderna Grimms saga förvandlar sig drottningen inte till en gammal tant, utan använder smink för att föråldra sitt utseende.
- I en av dom tidigaste versionerna av Snövit och de sju dvärgarna är Den elaka drottningen Snövits riktiga mamma.
- I filmen dör drottningen genom att falla ner från en hög höjd. I originalsagan blir hon bjuden till prinsens och Snövits bröllop. När hon anländer tvingar prinsen på henne ett par glödande skor av järn och tvingar henne att dansa framför Snövit tills hon faller ner död.

Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0