Elton John

 
Sir Elton Hercules John föddes i London, England den 25 mars 1947. Hans riktiga namn är Reginald Kenneth Dwight. Han är musiker, pianist, kompositör och sångare som har sålt 250 miljoner album världen över. Han har även sålt drygt 100 miljoner singlar vilket gör honom till en av de mest framgångsrika artisterna genom alla tider.

När hans farmor satte honom vid ett piano för första gången som femåring märktes det att han var begåvad och han började senare studera vid Royal Academy of Music. När han 1970 fick sin första internationella hit med "Your Song" (som man bland annat kan höra i filmen Moulin rouge) bytte han namn till Elton John. Sex år senare kom han ut som bisexuell. Han har sen 1993 levt i ett homosexuellt förhållande med sin partner David Furnish som han ingick äktenskap med den 21 december 2005. Under 80-talet började Elton missbruka kokain och 1991 behandlades han på en drogklinik och har varit drogfri sedan dess.
 
Några få år efter det fick han i uppgift att skriva musiken till Disneys nya film Lejonkungen tillsammans med Tim Rice. Efter mycket hårt jobb blev båda två chockade när dom insåg att producenterna tänkt låta deras älskade kärleksballad "Can you feel the love tonight" ("Känn en doft av kärleken") sjungas av en surikat och ett vårtsvin.
Dom båda vann en Oscar för låten. Under sitt tacktal tackade han sin avlidna farmor som var anledningen till att han börjat spela piano.
 
Den första januari 1998 adlades han av drottning Elizabeth II och tituleras därmed sir Elton. Han blev utnämnd till Disneylegend 2006 och 2011 producerade han Gnomeo & Julia.

Disneyvinster
Academy Award's Oscar för bästa sång (Can You Feel The Love Tonight)
Golden Globe för bästa sång (Can You Feel The Love Tonight)

Disneynomineringar
Academy Award's Oscar för bästa sång (Hakuna Matata)
Academy Award's Oscar för bästa sång (Circle Of Life)
Golden Globe för bästa sång (Circle Of Life)
Golden Globe för bästa sång (Hakuna Matata)
 

Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0