Ursula

På tidigare skisser kan man se att Ursula inte alltid var tänkt att se ut som en cecaelia, med andra ord hälften människa och hälften bläckfisk. Animatörerna testade många olika havsdjur innan dom fick fram det slutgiltliga resultatet. Ursula var den karaktären som gick igenom flest förändringar. När dom väl bestämt sig för att göra henne till en bläckfisk målades hon först i en smal version, men efter att ha testat att göra henne i en överviktig version märkte dom att det gav henne ett mycket mer unikt och speciellt utseende. Ursulas ansikte är inspirerat från en känd drag queen vid namn Divine.
 
 
När Ursula sjunger sången "Ni förkrympta små liv" sjunger hon:
"Dom män som finns där uppe hatar pladder, på flickor som mest sladdrar blir man trött.
Så på land är lyckan gjord om kvinnor spar på sina ord".
Trots att hon hypnotiserat Eric så lyder hon sina egna råd då karaktären Venessa aldrig säger ett ord inför honom. Första gången man får höra hennes röst är när hon skriker för att hon bli anfalld av ett antal havsdjur och nästa gång för att försöka hindra Ariel och Eric att kyssa varandra. Animatörerna ville att visa att hennes kraft försvagades mer och mer, så efter att snäckan gick sönder målade dom henne på ett sätt som visade att hennes skönhet bleknar mer och mer.
 
 
Visste du att...?
- I tidigare manus var tanken att Ursula skulle vara Tritons syster och Ariels faster.
- Ursula dör inte av att bli spetsad av skeppet, utan av att hon blir träffad av blixten ett antal gånger.
 
 
 
Skillnad mellan filmen och novellen
- Sjöhäxan finns med i sagan, men bara under en kort stund när sjöjungfrun blir människa.
- I sagan skär sjöhäxan ut sjöjungfruns tunga med en kniv och sliter hennes stjärtfena i två delar. Disney tyckte att det skulle bli för brutalt att animera, så dom gjorde om scenen till att det var magi som förändrade sjöjungfrun.
 
Fel och missar
- Trots att en riktig bläckfisk har åtta tentaklar så har Ursula tekniskt sätt bara sex, men då hon har två människoarmar så fick animatörerna nöja sig med det för att spara tid och pengar.
- Under hennes dödsscen kan man se att hon har ett skelett, trots att hon är en bläckfisk.
 

Kommentarer
Postat av: Maj - en bra träningsblogg

tycker verkligen om din blogg! :-)

Svar: Tack så mycket! :)
disneysworld.blogg.se

2012-10-30 @ 08:17:12
URL: http://majjohansson.blogg.se

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0