Karaktärerna i Skönheten och Odjuret del 2

Walt Disney var väldigt noga med att varje film skulle ha minst en komisk karaktär som alltid skulle kunna lätta upp stämningen.

Efter att det bestämts vad för sorts föremål alla karaktärerna skulle vara började planeringen över deras personligheter och hur dom skulle kunna kopplas ihop med föremålet.

Lumière vars bakgrund på slottet var att servera middagsmaten fick bli en ljusstake med "en glödande personlighet" och även en väldigt romantisk sida. Att teckna eld är inte lätt och denna karaktären gav animatörerna en riktig  utmaning då Lumière både skulle röra sig och dansa samtidigt som lågorna skulle följa med.

Hovmästaren Cogsworth som var chef över hushållet blev en hårt uppskruvad klocka som ofta oroar sig över tiden och scheman.


Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0