Nana

Nana är en hund som förekommer i filmen Peter Pan från 1953. Hon ses mer som familjen Darlings barnflicka än som deras husdjur och tillbringar sin tid med att ta hand om familjens tre barn.


"Nana som var barnflicka, trots att hon var en hund..."
 
Nana hade i originalmanuset en större roll. Tanken var att hon skulle vara berättarrösten och att även hon skulle följa med till Landet Ingenstans. Det hade till och med tecknats upp en storyboard till en scen där hon jagar Tingeling.

Den vanligaste missuppfattningen gällande Nana är att hennes hundras skulle vara en Saint Bernard. Hon är egentligen en Newfoundland. Anledningen till missuppfattningen är att författaren J.M. Barrie och hans fru Mary hade en Saint Bernard som hette Porthos under tiden som idéen om Peter Pan började. Barrie själv säger att han tänkte på en Newfoundland när han skrev pjäsen och efteråt skaffade han sig en likadan ras som han döpte till Luath. Det diskuteras dock ofta om Disney har målat henne som en Saint Bernard ändå.I uppföljaren Peter Pan - Tillbaka i Landet Ingenstans dyker en ny karaktär upp: Nana II. Det är oklart om det ska föreställa Nanas avkomma eller om namnet och hunrasen har blivit en tradition i familjen.


Kommentarer
Postat av: Maj

Kul inlägg :D

2013-11-23 @ 00:27:52

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0