Historien bakom Snövit

När Walt Disney bestämde sig för att göra en tecknad långfilm kallade Hollywood den för "Disneys dårskap" eftersom de ansåg att ingen normal människas ögon skulle klara av att titta på klara filmer i en och en halv timme. En ordentlig tecknad kosrtfilm på den tiden varade mellan sex till sju minuter och innehöll många komiska scener. Att göra en långfilm skulle vara svårt då idéerna skulle ta slut fort, men Walt ansåg att om man hade en bra historia med både skratt, känslor och tragedi skulle det fungera.

Walt Disney strävade alltid efter perfektion och när 300 animatörer anställts och och jobbat i fyra år på filmen började budgeten öka och pengarna sinade. Walt bror Roy sa att bankirerna måste få se filmen så att de visste vad de investerade i. Bankens direktör bjöds in till studion där han fick se en testfilm som inte var färdig. Det fanns inget ljud och vissa scener innehöll enbart stillbilder. Walt la själv in replikerna och sjön sångerna och förklarade idéen för direktören som bara nickade. Efter visningen sa direktören ingenting, utan lämnade maskinrummet och började gå mot bilen med Walt bakom sig. Innan han åkte sa han "den här filmen kommer dra in massa pengar" och en kort tid efteråt fick Disney studio ännu en check.

Den 21 december 1937 hade Snövit och de sju dvärgarna premiär och alla biljetterna var slutsålda. Tidningarna hade redan dömt filmen till ett misslyckande och skrivit att ingen skulle bry sig om en "simpel seriefigur", men när dvärgarna sörjer Snövits död hördes det snyftningar i hela salongen.


Visste du att...?
- Produktionen av Snövit och de sju dvärgarna pågick från 1934 fram till 1937.
- Mer än 750 personer arbetade med filmen.
- Det skrevs 25 sånger till filmen men bara 8 kom med.
- Disney tyckte att den svenska dubbningen var den bästa av alla dubbningar, även bättre än den amerikanska.
- Under animeringen använde man riktigt rouge på Snövits kinder.

Kommentarer
Postat av: F

Underbar blogg! Nostalgivarning!

2011-08-04 @ 20:08:11
URL: http://kombinationskristus.blogg.se/

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0