Disneys originalhistorier

"Är glad över Disney ändrade, tänk vad mycket hemska historier de annars hade funnits i disneyfilmerna annars, inte direkt barnvänliga. Har hört att i orginalhistorian av Snövit så finns det en korsett som ska strypa henne till döds, lite läskigt."

Ja, alla vi som växt upp med Disney har ju någon favoritfilm. Hur många kan originalhistorien till filmen? Det är långa berättelser som jag inte kan skriva här, men jag kan skriva några exempel på vilka hemska saker Disney har fått ta bort eller ändra.


Snövit - Den elaka drottningen befaller jägaren att döda Snövit och ge henne Snövits hjärta så att hon kan äta upp det. Som vi alla vet så klarar jägaren inte av detta och dödar istället en hjort (alternativt en gris, det finns olika versioner) och överlämnar djurets hjärta som drottningen sväljer. Den elaka drottningen misslyckas med att döda Snövit två gånger. Snövit får både en giftig kam i håret och stryps av bandet som snörar åt hennes korsett alldeles för hårt. Det finns även två slutversioner. I den ena får Den elaka drottningen reda på att prinsen ska gifta sig med en kvinna som ska vara så vacker att Drottningen blir nyfiken och kommer till bröllopet. När hon får syn på Snövit faller hon ner död av ren avundsjuka. I den andra versionen blir Drottningen bjuden till bröllopet bara för att gå i en fälla och bli tvingad att dansa i glödande skor tills hon dör.

Askungen - För att De elaka styvsystrarna ska få på sig den lilla glasskon, skär dom av sig både tår och häl.

Bambi - Jag har läst boken för många år sedan och kommer ihåg att den var väldigt obehaglig. Karaktärerna hade mycket mer kontakt med jägaren och många dog av stress under jakten.

Törnrosa - När prinsen kysser Törnrosa och återuppväcker henne i originalet är vi bara halvvägs genom sagan. Törnrosa och prinsen gifter sig och får barn, men prinsens mamma är kannibal och försöker äta upp familjen.

Pongo och de 101 dalmatinerna -
När Pongo och Perdita får sina valpar kan Perdita inte amma dom och ännu en tik får flytta in i huset för att hjäpa till med mjölken. Cruella De vil är mycket otäckare och galnare än i Disneys film och valparna skickar ut SOS-medelanden (S0S - save our skinn).

Micke och Molle - Micke dör av utmattning och stress när Molle jagar honom och boken slutar med att Molle blir skjuten av sin husse när han ska flytta till ett ålderdomshem där man inte får ha husdjur.

Den lilla sjöjungfrun - Den lilla sjöjungfrun har hela fenan full av snäckor som ska göra henne fin, men som istället plågar henne. Sjöhäxan skär ut sjöjungfruns tunga och sliter hennes fena itu så att hon blir en stum människa. Prinsen väljer en annan kvinna att gifta sig med och sjöjungfrun tar livet av sig.

Pocahontas - Pocahontas är den enda historien som är tagen från en riktig händelse. Pocahontas var tolv år och John Smith var femton. John Smith var ingen äventyrssökare som i filmen, utan dödade indianer utan anledning. I uppföljaren får vi se hur Pocahontas reser till England för att skapa fred, den riktiga Pocahontas blev kidnappad och fick aldrig mer se sitt hemland igen.

Ringaren i Notre Dame - Quasimodo var döv och Esmeralda blev hängd. När man hittade hennes kropp lång efter hennes död låg en annan kropp bredvid henne. Genom skelettet kunde man se att den andra kroppen hade haft en puckel på ryggen.

Kommentarer
Postat av: caroline

gud vilken härlig, rolig och intressant blogg! här tänker jag stanna!

2011-08-18 @ 14:32:36
Postat av: EliasPbo

Usch, allt det där låter verkligen otäckt, tur att de ändrade det.

2013-06-04 @ 19:42:13
Postat av: Alicia

Vet du var man kan få tag på alla originalhistorier eller om de har något sammanband med bröderna Grimms berättelser som också var väldigt bizarra och grova?

f.ö kan man bara se disneyfilmerna baklänges så ser man den "sanna" historien bakom den som "visas", Lejonkungen är ett praktexempel!

2014-02-21 @ 12:17:46
URL: http://hundrafjorton.wordpress.com
Postat av: ellen

heej, jag undrar var man kan köpa alla original böcker. dom första , dom hemska:P

2014-06-28 @ 16:20:01

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0