Visste du att...?

- Filmen innehåller fler Elvislåtar än vad Elvis egna filmer innehöll.
- I Lilos rum kan man se en Dumbo-docka och bland hennes fotografier kan man se ett foto av Musse Pigg. I Nanis rum finns det en Mulan-affisch uppsatt på väggen.
- När Stitch skrämmer iväg folket från stranden kan man se två figurer som föreställer Chris Sanders och Dean DeBlois, regissörerna till filmen.
- I början av filmen, under rättegången, ber en i rådet Stitch att ge ett tecken på att han förstår vad som händer. Stitch svarar med att slicka på insidan av sin glasbur. Salivet som rinner formas som D'et i den berömda i Walt Disney-logotypen.
-
Nästan alla landskapsscenerna i filmen är avmålade från riktiga platser i Hawaii. Detta gäller särskilt i scenerna när Lilo och Stitch cykelar runt ön.
-
Enligt hundlicensen som skrivs på när Stitch blir adopterad, är Lilo och Nani efternamn "Pelekai".
-
Namnet Lilo betyder "generös". Det kan också tolkas som "vilsen" och detta skulle ge låttitel "Han MeleNej Lilo " en lös översättning som "De vilsnas vaggvisa".
- Nani betyder "vacker".
-
Den ursprungliga versionen av flygscenen i slutet av filmen visade hur Stitch och Jumba kapade ett flygplan och jagade Gantus rymdskepp genom Honolulu samtidigt som dom kraschade in i byggnader. Sekvensen var redan färdigmålad och klar, men hela jakten klipptes bort efter terroristattackerna mot USA den 11 september 2001.
-
Efter att Lilo kastat sin docka Scrump på marken och går iväg, kommer hon tillbaka och plockar upp dockan igen. Efter den scenen ler Scrump.


Kommentarer
Postat av: edie.

Men åh vad kul, jag älskar ju Lilo & Stitch men har inte tänkt på de där sakerna, måste se om den snarast! ^^

2011-08-26 @ 23:37:13
URL: http://strawberrylime.blogg.se/
Postat av: Iko

Åh, nu måste jag ju se den igen :)

2011-08-27 @ 18:38:06
URL: http://Www.ikochan.se
Postat av: Lina

Åh jag älskar lilo och stitch!! Du vet möjligtvis inte vart man kan se filmen på svenska online? :)

2012-01-07 @ 13:02:05

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0