Upp - Visste du att...?

- I de flesta scener med huset så används 10 297 ballonger i renderingen men i scenen då huset lyfter är det upp mot 20 622 ballonger. En person på Pixar räknade ut att det skulle behövas runt 20 till 30 miljoner ballonger för att verkligen kunna lyfta Carls hus.
- Denna film var öppningsfilmen till Cannes filmfestival 2009, vilket gör den till den första animerade långfilm som någonsin varit öppningsfilm för denna prestigefulla filmfestival.
- Dogges pose där hela hans svans, rygg och huvud är i en perfekt rak linje, är en hyllning till den identiska posen som Musse Piggs hund Pluto ofta gör.
-
Carl Fredricksen's ansikte är inspirerat från skådespelarna Spencer Tracy och Walter Matthaus utseenden.
- Citatet "I have just met you and I love you" som Dogge säger till Fredricksen är taget från en liten flicka som sa samma mening till en av männen som jobbade med filmen.
- Alla karaktärer är baserade på cirklar och rektanglar, förutom skurkarna som är trianglar.
- Innan filmens titel blev "Upp", kallades den för "
Helium".
- Det är den andra Disney/Pixar-filmen som blivit nominerad till bästa film på Oscarsgalan...
- ... Den vann även.

Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0