Cruella De Vil

Cruella De Vil är tecknad av Nine Old Men's Marc Davis och är en av alla Disneyanimatörers favoritskurk. Det sägs att Davis ofta skrattade under tiden han målade Cruella eftersom det var ett sånt nöje att måla karaktären.

Hon är tecknad med ett väldigt överdrivet kroppsspråk som Davis efteråt ångrade då hon tog över varenda scen hon medverkade i, men dom andra animatörerna anser att det var det som gjorde henne så fantastisk. Första gången hon syns i bild ser man hennes silhuett som en spindel. Den korta scenen blev många animatörers favoritscen eftersom man redan då förstod att skurken var påväg att göra entre.


Namnet Cruella De Vil kommer från orden "cruel" (elak) och "devil" (djävul). I vissa dubbningar har hennes efternamn ändrats till De Mon (demon).Marc Davis och Cruella De Vil


Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0