Skillnader mellan romanen och filmen

Det finns ett antal skillnader mellan Kiplings bok och Disneys film om Djungelboken. Några av dom är:

- I boken är det vargarna som hittar Mowgli, inte Bagheera.
- I boken blir Shere Khan dödad av Mowgli med hjälp av en boskapshjord. I filmen springer han iväg med en brinnande kvist knuten till sin svans.
- I boken är vargpappan och Rama är en av tjurarna i boskapshjorden som Mowgli använder för att döda Shere Khan. I filmen har vargpappan fått namnet Rama.
- I boken är Baloo en klok, allvarlig och ansvarstagande björn som brukar lära djungelns ungar allt de behöver veta om djungelns lag. I filmen framställs han som en dum och lat livsnjutare som tar dagen som den kommer.
- I boken är pytonormen Kaa en av Mowglis vänner, som bland annat är med och räddar honom från aporna. I filmen vill Kaa helst äta upp Mowgli. I boken hypnotiserar Kaa genom att dansa, men i filmen med hjälp av sina ögon.
- I boken är elefanten Hathi djungeläldsten och den som tar befälet i kristider. I filmen är han en pompös och glömsk överste som tycker att han är herre över djungeln.
- I boken blir Mowgli apornas kung medan det i filmen är apan Louie som är kung. Kung Louie finns inte med alls i boken.
- I boken finns inga gamar.
- I boken finns ingen flicka (däremot en kvinna som adopterar Mowgli som sin son).

Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0