Dom bästa manliga karaktärerna - Topp 25

100 Disneyfans fick göra sin egna topp 25-lista över dom bästa manliga Disneykaraktärerna genom tiderna och här är resultatet! Jag har klippt ut några kommentarer från deras motiveringar.


Jack Skellington - The nightmare before christmas
(1993)
"Jack skapar mer problem än han kan lösa, men han har hjärtat på rätta stället. Han ser det vackra med julen och vill bara dela med sig av den."Pongo - Pongo och de 101 dalmatinerna (1961)
"Pongo anstränger sig verkligen för att hans husse ska hitta en partner och gör sedan allt för att Perdita ska må bra."Flik - Ett småkrypsliv (1998)
"Han är extremt klumpig och lite av en nörd, fast han menar väl med allt han gör."
Shang - Mulan
(1998)
"Shang visar hans goda egenskaper genom att både respektera och hedra Mulan."
John Smith - Pocahontas
(1995)
"Till skillnad från resten av besättningen, så förstår John att dom kan lära sig från indianerna."Eric - Den lilla sjöjungfrun (1989)
"Vi får inte lära känna Eric så mycket genom filmen, men vi får se att han har ett gott hjärta.
. När omständigheterna kräver Eric att måste vara modig, svarar han genom att besegra Ursula."


Sulley - Monsters INC
(2001)
"Sulley är helt enkelt en hjälte. Han är en trogen anställd på Monsters Inc där han är omtyckt av alla sina kollegor. Trots att hans jobb är att skrämma barn så tar han hand om flickan Boo."


Jim Hawkins - Skattkammarplaneten (2002)
"Han börjar som en trubbelmakare, men mognar med tiden och lär sig se skillnad mellan rätt och fel."


Marlin - Hitta Nemo (2003)
"Filmens titel ger intrycket av att det är Nemo som är hjälten, trots att det egentligen är hans pappa. Trots havets alla farligheter visar Marlin både att han är modig och att han är fullt kapabel till att rädda sin son."Stitch - Lilo & Stitch (2002)
"Stitch hamnar i Lilos liv när hon behöver någon som bäst. Han räddade henne även och hjälper henne att inse att en familj kan komma i alla former och storlekar."Lufsen - Lady och Lufsen
(1955)
"Trots att Lufsen egentligen har allt han kan önska så väljer han att leva som ett husdjur tillsammans med Lady."Bambi - Bambi
(1942)
"Trots att Bambi förlorar sin mamma i tidig ålder, växer han upp till en godhjärtad hjort som visar samma kärlek till Faline som han fått från sina föräldrar."Robin Hood - Robin Hood
(1973)
"Han tar från dom rika och ger till dom fattiga. Det säger allt."
Woody - Toy Story (1999)
"Hans liv kretsar runt att göra Andy och dom andra leksakerna nöjda. Genom filmen upptäcker han vad som är viktigt i livet och lever därefter."Peter Pan - Peter Pan
(1953)
"Många Disneyfigurer fångar det oskyldiga i barndomen, men få gör det så effektivt som Peter Pan."Musse Pigg
"Musse är snarare en kulturikon än en filmkaraktär. Vilken roll han än spelar i en film, så spelar han ändå alltid en hjälte."Prins Philip - Törnrosa
(1959)
"Den onda féen hånade Philip med orden "sann kärlek övervinner allt", men med hjälp av de tre goda féerna visade han att det var sant."Buzz Lightyear - Toy Story
(1999)
"Buzz må vara en leksak, men han är den coolaste hjälten genom tiderna."
Quasimodo - Ringaren i Notre Dame (1996)
"Trots allt elände Quasimodo gått igenomatt räddar han en kvinna som han sedan blir kär i. När han upptäcker att hon inte älskar honom tillbaka får han inte ett utbrott, utan accepterar det. Det, för mig, är sann kärlek."


Tarzan - Tarzan (1999)
"Tarzan är varje flickas hemliga drömkille. Han är stark, snygg, känslig och han svingar sig genom träden för att rädda dig."Mr Incredible - The Incredibles (2004)
"Anledningen till att jag tycker om honom så mycket är för att han påminner mig om min pappa."Herkules - Herkules (1997)
"Hans mognad som person kommer till en slutsats när han inser att ett odödligt liv kan inte jämföras vad han har på jorden. Han bevisar också att han är en hjälte trots att han inte har sin gudastyrka när han hämtar tillbaka Megs själ i slutet."


Odjuret - Skönheten och Odjuret (1991)
"Han är
sympatisk, dramatisk och intressant.
"Vem kan någonsin lära sig att älska ett odjur?" Många tydligen."Simba - Lejonkungen
(1995)
"Simba är en av de modigaste karaktärerna i Disneys historia! Även om han först är rädd, lär han sig senare sin läxa och risker sitt liv för att ta sin plats i livets stora cirkel."Aladdin - Aladdin
(1992)
"Aladdin är den enda Disneyprinsen som visar att det inte handlar om hur mycket pengar man har, utan att det är insidan som räknas. Han går från att vara en gatunge till att gifta sig med sultanens dotter. Dessutom lyckas han lura filmens skurk att förgöra sig själv på slutet.

__________________________________________________
Karaktärer som var nära att hamna på listan:
Nalle Puh, Pinocchio, Jack Sparrow, Baloo,
Mufasa, Bernard, Basil Mus, Långben och Dumbo.

Kommentarer
Postat av: EliasPbo

Jag tycker det är en bra lista de har gjort, fast jag hade faktiskt bytat ut Eric och Prins Philip mot Nalle Puh, Tiger, Pinocchio, Baloo, Bernard, Jake, Basil Mus, Dumbo, Oliver, Phoebus, Dodger, Mowgli, Joey, Ralf, Felix, Flynn Rider, Kristoffer, Olof, Sven, Benjamin Syrsa, Arthur, Thomas O Malley, Kenai, Koda, Micke, Molle, Kusco, Milo, Naveen, Kalle Anka och Långben, varför kunde inte ha lagt dit dem istället för Eric och Philip??? Jag tycker att de är mer värda det, gillar dem nämligen bättre än Eric och Philip.

Kan du förresten göra en lista med Disneys hjältinnor??? Det skulle verkligen uppskattas, även med Disneyskurkarna.

2014-05-02 @ 22:09:30

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0