Historien bakom Del av din värld

Alan Menken och Howard Ashman är två Disneylegender som skrev musik ihop. Menken stod för musiken (melodin) och Ashman skrev texterna. Tillsammans har dom bland annat producerat alla låtar till Den lilla sjöjungfrun, Aladdin och Skönheten och Odjuret.

När "Part of your world" (Del av din värld) var färdigskriven lät man en testpublik bestående av barn få sätta sig ner med några skålar popcorn och lyssna på låten. Testet misslyckades, barnen blev uttråkade pågrund av det långsamma tempot och började kasta popcorn runt sig och man bestämde att låten skulle strykas från filmen. Men Howard Ashman insisterade på att sången skulle vara med i filmen och han fick som han ville.Skulle ni kunna tänka er Den lilla sjöjungfrun utan "Del av din värld"?


Föresten, visste ni att norska Sissel Kyrkjebø dubbade Ariels röst på både norska, danska och svenska?

 


Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0