Visste du att...?

- När Mulan sjunger "En spegelbild" i deras familjs tempel kan man se hennes spegelbild i den polerade ytan av gravstenarna. Texten på stenarna är namnet på de animatörer som jobbade med filmen, på forntida kinesiska.
- Scenen där Mulan avväpnar Shan-Yu med en solfjäder visar en verklig kampsportsteknik.
- En av alla Musse Pigg-tecken i filmen kan man se på fläckarna på halsen och bakdelen på Shangs häst.
- Jackie Chan gjorde rösten till Shang i den kinesiska versionen.
- Mulans efternamn "Fa" heter egenligen på traditionell kinesiska "Hua" som betyder "blomma". Mulans pojknamn Hua Ping betyder "blomvas".
- Ett fel som gjorts i filmen utspelar sig när Mulan kommer till lägret för att skriva in sig. Hon råkar knuffa till matkön som står och väntar på ris och när de ramlar omkull så flyger det ris ur deras skålar som borde vara tomma.
- I det ursprungliga manuset av filmen förlovade sig Mulan och Shang och fick varsitt Ying-Yang-halsband. Denna scenen togs bort, men användes istället i uppföljaren.
- Enligt Robert D. San Souci som återberättade och forskade om den ursprungliga berättelsen innan filmen skapades, gillade inte Disney tanken på att ha en drake som en följeslagare för Mulan. Dom fruktade att en drake skulle vara för stor och hotfull. San Souci förklarade för dom att i Kina kan drakar ha olika storlekar, så en liten drake godkändes och Mushu föddes. Den här lilla historien inspirerade till den scenen där Mulan träffar Mushu för första gången och påpekar att han är liten.
-
Chi Fu's namn betyder "att trakassera" på kinesiska.
- Animatörerna tillbringade tre veckor i Kina för att skissa deras miljö.
-
I den ursprungliga kinesiska legenden som denna film byggerlyckas Mulan med hennes bedrägeri och lämnar slagfältet med stora hedersbetygelser. Månader senare stöter hon på hennes medsoldater och då märker dom att hon egentligen är en kvinna.
- Mulan är bland annat baserad på en dikt som heter "Sången om Fa Mulan".
- Precis som i filmen så tror man i Kina att syrsor bringar tur.


Kommentarer
Postat av: Lisa

Tack =D

2011-09-28 @ 22:22:49

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0