Visste du att...?

- Filmens titel skulle egentligen varit "Djungelns konung", tills produktionsteamet kom fram till att lejon inte bor i djungeln.
- Repliken "Vad vill du att jag ska göra då? Klä ut mig som tjej och dansa hula hula?" var improviserad av Nathan Lane som gör originalrösten till Timon.
- När animatörerna skulle börja skissa på karaktärerna tog man in ett vuxet lejon och en lejonunge i studion.
- Elton John och Tim Rice blev chockade när dom insåg att producenterna tänkt låta deras kärleksballad "Känn en doft av kärleken" sjungas av Timon och Pumbaa.
- När Simba har besegrat Scar och hälsar på Nala, Sarabi, osv, kan man se att Zazus näbb rör sig utan att några ord kommer ur. Hans replik var "ers majestät", men man valde att ta bort alla repliker förutom Rafikis för att inte förstöra stämningen i scenen.
-
I slutet av scenen där Mufasa förklarar för Simba att stjärnorna är gamla kungar kan man se stjärnbilden Leo (lejonet) på himlen.
- Zazus originalröst görs av Rowan Atkinson, som även är känd för sin roll som Mr Bean.
- I det ursprungliga manuset var tanken att Scar skickade iväg den vuxna Nala från Lejonklippan för att hon ignorerade hans romantiska uppvaktningar. Idéen skrotades då man ansåg att det var opassande att ha med sexuella trakasserier i en familjefilm.
- Nalas mamma heter Sarafina. Detta nämns aldrig i filmen.
-
Tanken från början var att filmen skulle handla om en konflikt mellan lejon och babianer och Scar skulle varit babianernas ledare.
- Mathew Broderick (originalrösten till den vuxna Simba) och Nathan Lane (originalrösten till Timon) träffades bara en enda gång i en hall. Båda två spelade in sina röster till filmen separat.
- Anledningen till att Mufasas och Scars utseende skiljer sig så mycket från varandra är att dom inte från början skulle vara besläktade.
- Allt rytande genom filmen kommer från tigrar, eftersom lejon inte låter lika mäktiga.


Kommentarer
Postat av: Lalle

http://www.youtube.com/watch?v=2rT28Z0xM88&list=UU9gFih9rw0zNCK3ZtoKQQyA&index=14&feature=plcphahaha kolla om disney!!

2012-01-14 @ 14:11:31
URL: http://lalle87.bloggplatsen.se/

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0