Once upon a time

 
Once upon a time är en TV-serie som är baserad på både klassiska sagor och Disneyfilmer. Den utspelar sig mellan två världar, sagovärlden och vår värld. TV-serien är skapad av samma personer som gjorde serien Lost, vilket gör att även denna serien pendlar i tiden. Vissa scener utspelar sig i vår tid och vissa i sagovärlden. Den hade premiär 2011 och fjärde säsongen kommer i höst.

Historien börjar i sagolandet där prinsen precis väckt Snövit från hennes sömn, men bröllopet blir avbrutet av Den elaka drottningen som svär på att hon ska förstöra deras lyckliga liv. Hon skapar en förbannelse som skickar alla sagofigurer till vår värld där dom glömmer bort vilka dom egentligen är. Samma natt som förbannelsen slår in föder Snövit sin dotter Emma som genom en magisk garderob blir skickad till den moderna tiden där hon växer upp som föräldralös. En dag knackar en liten pojke på hennes dörr. Pojken berättar att han heter Henry och att han är den sonen som hon adopterade bort i tonåren. Han berättar även att han kommer från en stad där alla är sagofigurer och att hon är den enda som kan bryta förbannelsen.

 
Serien är full av Disneyreferenser, som till exempel:
- I Emmas barnkammare finns det ett gosedjur som föreställer Mimmi Pigg.
- Butter visslar på "hej hå" i en scen.
- En karaktär har en dalmatiner som heter Pongo.
- I Rumplestiltskins slott finns det saker som påminner om karaktärerna från Skönheten och odjuret. Hans favoritmugg är en trasig kopp som ser ut som Chip.
- I samma slott kan man även se trollkarlen Yen Sid's hatt som Musse Pigg lånar i Fantasia.

Kommentarer
Postat av: EliasPbo

Jag har sett på YouTube att det finns ett PC spel som heter Disney VIllains Revenge med Dumbo, Alice i Underlandet, Peter Pan och Snövit och De Sju Dvärgarna. Undrar om det någonsin getts ut i Sverige, isåfall förmodar jag att jag kan leta i Second Hand affärer.

2014-07-27 @ 18:05:25

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0