Alice i Underlandet (1951)

Alice in Wonderland
Klassiker nummer 12


Plötslig rusar en kanin förbi den halvslumrande flickan Alice. Oroligt pekar han på sin klocka. Alice förstår att det är bråttom och kryper nyfiket efter in i hålet där kaninen försvann. Så börjar Disneys fantastiska tolkning av Lewis Carrolls odödliga berättelse om flickan som av ren nyfikenhet råkade hamna i Underlandet. Inlurad i en galen värld möter hon den ena figuren mer kufisk än den andra. Tweedle Dee och Tweedle Dum tillhör den lindrigare sorten. Ett förvirrat teparty hos Hattmakaren gör dock att hon på allvar undrar var hon har hamnat. När Alice sedan möter den beryktade Hjärter Dam är hon helt övertygad om, atti denna värld finns bara en enda vettig varelse, och det är hon själv.


Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0