Twisted Disney princesses

Happy Halloween!
I år firar bloggen genom att hylla konstnären Jeffrey Thomas's konstserie "Twisted Disney princesses".
För att inte alla bilderna ska ta över startsidan på bloggen så syns dom här i miniatyrform, men det är bara att klicka på bilden du vill se så kommer det upp en större version.


Skapa din egna Tingelingpumpa

För er som vill ha en annorlunda pumpa inför årets Halloween så kan jag tipsa om en Tingelingpumpa.

 
Gör såhär:
- Köp en vanlig pumpa.
- Skriv ut stencilen.
- Klipp ut formen.
- Tryck den mot pumpan och skär sedan ut karaktären.
- Skär, alternativt borra, små hål efter Tingeling.
- Lägg in ett ljus inuti pumpan.


Varför ersatte de krokodilen mot en bläckfisk i "Tillbaka till landet Ingenstans"?

Jag fick en läsarfråga för ett tag sen som jag tänkte besvara idag.

I uppföljaren till Peter Pan kände Disney att dom hade utnyttjat all komedi kring krokodilen och Kapten Krok och bestämde sig för att skapa en ny fiende. Dom skapade istället en bläckfisk, men ville ändå ha kvar stilen från krokodilen. Detta ledde till att bläckfisken med hjälp av sina tentakler kunde göra ett "ploppljud" i samma melodi som krokodilens tickande.

 

Fel och missar i parken, del 2

Som ni kunde se i det tidigare inlägget så var Pedita kopplad när Anita lämnade bänken, men så fort Pongo snurrat in hundägarna i varandra är hennes koppel spårlöst försvunnet. När dom trillar ner i dammen trots Perditas räddningsförsök står hon fortfarande uppe på land, för att plötsligt i nästa scen kliva upp ur vattnet och skaka bort mängder av vatten.

 

Gissa filmenVilken scen och vilken film kommer bilden ifrån?

Disney studios 90 år!

Jag glömde helt bort att det är Disney studios födelsedag idag. Idag har filmföretaget hållt igång i hela 90 år!

 

Trailer för FrozenDisneys nya klassiker Frozen har världspremiär den 27 november 2013.
 

5 klassiker på Blu-ray

I vanliga fall brukar svenska Disney släppa en Disneyklassiker på DVD och Blu-ray cirka tre gånger i halvåret, men idag släpps ett antal olika Disneyklassiker på Blu-ray samtidigt.

Från och med idag kan du gå ut och köpa Aladdin, Bernard och Bianca, Ringaren i Notre Dame, Tarzan eller Björnbröder i närmaste butik.
 
 
 

Inspelningsfoton från Maleficent

Disney studios har varit väldigt hemlighetsfulla över den här filmen redan sedan 2009 då de släppte nyheten om att de hade en spelfilm på gång som skulle handla om skurken i deras tidigare animerade klassiker Törnrosa som producerades 1959. Inspelningen av filmen började redan i våras detta året, men än så länge har det varit väldigt tyst om utvecklingen. Dock har det nu börjat läcka ut lite fakta och även några bilder från inspelningen.


Fantasythriller kommer troligen ha premiär den 2 juli 2014. Den handlar om den renhjärtade unga kvinnan Maleficent som lever i ett fredligt skogskungarike, tills en dag då en invaderande armé hotar harmonin i riket. Maleficent växer upp till att bli rikets hårdaste beskyddare, men blir i slutändan hänsynslöst sviken, en handling som omvandlar hennes rena hjärta till sten. Svuren att hämnas möter hon den invaderande kungens efterträdare i en episk strid och lägger en förbannelse över hans nyfödda Aurora. Under tiden barnet växer upp inser Maleficent att Aurora är nyckeln till fred i kungariket - och kanske till Maleficents lycka likaså.


Här kommer några bilder från inspelningsplatsen på Angelina Jolie som spelar Maleficent 

 
 
Det uppstod problem när det var auditions för rollen som den yngre Aurora. Angelina Jolie berättade i en intervju att alla barnen som provspelade blev livrädda för henne och det slutade med att hennes egen dotter Vivienne Jolie-Pitt fick rollen eftersom hon inte visade något tecken på rädsla när Jolie var klädd som Den onda féen. Jolie avslöjade även att en av de små flickorna som skulle provspela för rollen hade vänt sig mot sin mamma och sagt "Mamma, snälla få den elaka häxan att sluta prata med mig."

För att läsa ett tidigare inlägg om filmen, se här

Musse Pigg-tecken

En läsare nämnde att han hittat ett Musse Pigg-tecken i scenen där Tjifen jagar Micke. När tunnan landar i vattnet bildas Musses ansikte på vattenytan.Här kan ni läsa mer om dolda Musse Pigg-tecken.

 

Disney gör film om Pamela Travers

 
Pamela L. Travers föddes den 9 augusti 1899 i Maryborough, Queensland, Australien. Hon försörjde sig bland annat  på att skriva barnböcker och populärast blev hennes historier om Mary Poppins som Disney gjorde en spelfilm av 1964.

Sammanlagt publicerade hon sju böcker om den brittiska barnflickan innan hon dog i åldern 96 år, den 23 april 1996.

 
Disneys nästa spelfilm kommer handla om Pamela Travers. Vi kommer få se hennes uppväxt, vuxenliv och även hur det gick när hon förhandlade med Walt Disney som ville göra en film om hennes kända böcker.

Huvudrollen Pamela Travers kommer spelas av Emma Thompson som vi tidigare sett i bland annat Love actually, Nanny McPhee och Harry Potter. Senast hon jobbade med Disney gjorde hon rösten till drottning Elinor i Modig.

Walt Disney kommer spelas av Tom Hanks som vi känner igen från Forrest Gump. Även han har tidigare jobbat med Disney och lånat ut sin röst till Woody i Toy story.

Filmen beräknas ha premiär i Sverige i början på 2014.

RSS 2.0