Mellandagsrea på Disney store!

Jag vill bara tipsa om att Disney store har mellandagsrea just nu, så passa på!
 
49 kronor (tidigare 70 kronor)
 
 
 
79 kronor (tidigare 120 kronor)
 
 
119 kronor (tidigare 175 kronor)
 

Visste du att...?

 

Öppningsscenen i Lady och Lufsen är baserad på en verklig händelse i Walt Disneys liv. Han hade glömt bort en träff med sin fru Lily och bad om ursäkt genom att ge henne en hattlåda som innehöll en hundvalp av rasen Chow chow.

 

God jul!

Ville bara önska mina läsare en riktigt god jul!

 

Moana

Det har kommit ut lite mer information och bilder från Disneys nästa klassiker. Här kan ni läsa mitt förra inlägg om filmen.

Filmen utspelar sig 2000 år före vår tid. Den fjortonåriga Moana seglar tillsammans med guden Maui över havet för att söka efter en ö.

Filmen skulle ha premiär 2018, men datumet har nu ändrats till den 23 november 2016. Det är den första Disneyfilmen med polynesiskt tema sedan Lilo & Stitch. Enligt rykten funderar Disney på att döpa om filmen till "Spirited".

 
 

Gideon

Mel Blanc, som är känd för att göra originalrösterna till Snurre Sprätt och Daffy Duck, skulle göra rösten till Gideon men man beslöt senare att katten skulle vara stum. Blanc's dialoger blev bortklippta och det enda som återstod var en hickning.

 

 

 


Gissa filmen

- Vi kan inte ge upp nu.
- Jag är trött och jag är så hungrig och jag fryser om svansen och nosen och öronen och tassarna.
 
 
Vilken film och vilka karaktärer kommer det här citatet ifrån?

Cameos

När kaoset urartar under Eriks och Vanessas bröllop kan man se kungen och hertingen från Askungen bland gästerna.

 

Gissa filmen

 
 
Vilken scen och vilken film kommer bilden ifrån?

Historielektion - Lady och Lufsen

Joe Grant var en animatör på Disney studios som 1937 hade upptäckt att hans amerikanska cocker spaniel Lady hade betett sig annorlunda efter att han och hans fru fått sitt första barn. Han hade gjort några skisser på sin hund tidigare och visade han dom för Walt Disney och berättade om sin idé. Walt gillade teckningarna, men blev inte lika förtjust i manuset om en hund som kände sig utanför pågrund av en baby.


1943 satt Walt och läste igenom en tidning när han hittade en kort novell som hette "Happy Dan, the whistling dog" av Ward Greene. Novellen handlade om en tik som levde hos en fin familj och blev förälskad i en herrelös hund. Disney köpte rättigheterna till novellen och påbörjade ett nytt manus som även innehöll små delar av deras originalmanus.

Filmen utspelar sig i en amerikansk småstad i början av 1900-talet. Det sägs att staden är inspirerad från Walts hemstad Marceline i Missouri.

 

 

RSS 2.0