Biopremiär för Frost

Idag har Frost svensk biopremiär!

Ska ni se den?


Gissa filmen

"Jaha, så du trillade in till teet i alla fall. Du är lite sen förstås."


Vilken film och vilken karaktär kommer det här citatet ifrån?

Disneyinspirerad sminkning

Här kommer några bilder på personer som gjort sminkningar som är inspirerade från Lejonkungen.

Imponerade?

 
 

Historielektion - Dumbo

Originalboken Dumbo skrevs 1930 av Helen Aberson och Harold Pearl

Filmen börjar i Florida där storken kommer med elefantungen och därefter börjar cirkusen resa runt i USA från stad till stad.

 

Gissa filmen

Vilken scen och vilken film kommer bilden ifrån?


 

Fel och missar

I scenen där överste Hathi håller ett tal råkar han bryta sin pekpinne genom att luta sig mot den. När han några sekunder senare pratar med sin elefantarme är pinnen hel igen, tills han kommer fram till Mowgli som står i ledet. Då är pinnen ännu en gång trasig.

 

Historielektion - Pinocchio

Pinocchio skrevs av författaren Carlo Collodi under 1880-talet i Italien. Filmen utspelar sig i samma land och antagligen under samma årtal.


 

Historielektion - Snövit och de sju dvärgarna

Originalsagan Snövit kommer ursprungligen från Italien. Den började troligtvis muntligt att berättas under medeltiden, men blev inte världskänd förrens under 1800-talet när Bröderna Grimm skrev ner den.

Filmen utspelar sig antagligen på gränsen mellan Frankrike och Tyskland. Med tanke på att prinsen är kunglighet i ett annat land, borde det ligga i närheten eftersom han besöker Snövits kungarike två gånger under filmens gång.

Filmen utspelar sig runt 1500-talet/1550-talet.

 

Vart utspelar sig filmen? - Ny bloggidé!

För ett tag sedan bad en läsare om att få information om när alla klassiker utspelar sig. Jag kunde hitta relativt mycket fakta, men att skriva allting på en gång hade blivit ett väldigt långt inlägg så jag bestämde mig för att dela upp allt per film. Dessutom har jag lagt till från vilken bok filmen är inspirerad från, samt vart i världen filmen antagligen utspelar sig.

All fakta jag hittat är teorier från personer som tittat extra noga på miljön och kläderna. Om jag inte hittat någon information om när filmen utspelar sig har jag kollat upp när originalsagan/boken skrevs.

Jag vet inte hur länge detta kommer pågå eftersom det fanns något litet (och ibland mer) för varje film, men större delen av våren kommer antagligen bloggen att ha många inlägg i det här ämnet.

Det tog ett par veckor att få ihop allting, så jag hoppas att ni uppskattar det. Så om några timmar kör vi igång med första historielektionen här i bloggen med filmen som startade allt, Snövit och de sju dvärgarna.
 
 

Gissa filmen

Vi avslutar denna veckan med ett gissa filmen-inlägg (min personliga favoritkategori här i bloggen) och nästa vecka ska jag börja publicera inlägg som jag förberett i flera veckor nu. Jag ska förklara vad det är på måndag eller tisdag, så tills dess får ni åter igen gissa filmen.

Trevlig helg!- Vi är tvillingar.
- Man kan nästan säga att vi är besläktade.


Vilken film och vilka karaktärer kommer det här citatet ifrån?

Disney world - Lego store

Våren 2011 slog Lego store upp sina portar igen efter en tids renovering på Disney world. Lego store var nu större och hade fått flera nya attraktioner. Men det som var mest imponerande var alla legokonstverk som byggts upp och inspirerats av Disneyklassiker.

Update
En läsare kommenterade att Lego store "Disney village" även kommer att öppnas på Disneyland Paris under våren.

Vilka filmer kommer ut i år?

Under 2014 kommer det komma ut några nya filmer, men det finns knappt någon information om dom än. Det mesta jag lyckats hitta hittills är spelfilmer.

Klassiker:
- Frost (31 januari)

Uppföljare:
- Quest for the queen (Tingeling 5)

Övriga animerade filmer:
- Phineas & Ferb

Pixar:
- Planes - Fire and rescue

Spelfilmer:
- National treasure 3
- Saving Mr Banks (21 februari)
- Muppets most wanted
- Maleficent (28 maj)
- Jungle Cruise
- Tomorrowland (tidigare känd som "1952")


RSS 2.0