Dagens fråga

Om du bara fick adoptera en, vilken hade du valt?

 

Hans är efterlyst

I Disneys senaste film Big hero 6 kan man i en scen på polisstationen se att Hans från Frost är på fri fot.

 

Dagens fråga

Hejsan! Har letat runt lite på nätet nu när alla tingeling filmer har kommit ut för min dotter frågade mig här om dagen hur tingeling kom till Peter pan? Hon undrar varför hon lämnar Älvdalen för att komma till Peter? Du verkar ha koll, vad ska jag svara? Kram från en förtvivlad mamma!
 
 
Oj, vad jag har googlat detta och jag vet inte om din dotter kommer bli nöjd med svaret men det här har jag kommit fram till:
Tingeling föddes ur en bebis första skratt och växte upp i Älvdalen som ligger i Landet Ingenstans och... sen tar det slut. Disney har ingen berättelse om hur Tingeling träffade Peter Pan.

Men Steven Spielbergs film Hook från 1991 berättar att Tingeling hittade Peter Pan när han rymde hemifrån och hon tog med honom till Landet Ingenstans och bestämde sig för att stanna med honom. Det är ju en teori iallafall.

Om din dotter inte skulle bli nöjd med det svaret, så kan du överraska henne med att jag lyckades få fram att Tingelings födelsedag är den 15 mars.

 

Historielektion - Törnrosa

Charles Perrault var en fransk författare som 1697, när han var 69 år, gav ut en tunn bok som innehöll åtta sagor. Boken hette "Histoires ou contes du temps passé" ("Berättelser eller sagor från svunna tider med moral") och efter en omdubbning "Les Contes de ma Mère l'Oye" ("Gåsmors berättelser"). En av sagorna som boken innehöll var "La belle au bois dormant" ("Den sovande skönheten i skogens slott").

I originalmanuset säger prins Philip till sin pappa att dom lever på 1400-talet, men i Sverige har vi dubbat om det till 1300-talet.

Vissa säger att miljön påminner om ett forna England, medans andra säger att det är norra Italien. Om det är Italien så menar man att det är där Kung Stefans slott ligger och att Hubert är kung över södra Tyskland.

I början av filmen kan man inne i den stora salen se en flagga med en trehövdad örn på. Det är en gammal symbol som både Albanien, Serbien och Montenegro använder på sina flaggor.

 

Glad alla hjärtans dag!

 

Namn i Bambi

- Till att börja med, Bambi betyder faktiskt "liten flicka". 

- Blomman döpte en av sina ungar efter Bambi.

- Det nämns inte i filmen, men i boken får man reda på vad Bambis tvillingar heter. Hans äldsta son heter Geno och har samma ögonfärg som Bambi. När han blir vuxen kommer han att bli skogens konung. Några minuter efter Genos födsel kom hans tvillingsyster Gurri. 

 
Cameos


I Askungen är Peter Pan en av dom som ser efterlysningen på flickan med glasskon.

I Trassel kan man även se Pinocchio och ett vårdsvin som liknar Pumbaa inne på krogen.

I Taran och den magiska kitteln kan man se Tingeling bland alla ävlorna.

Fel och missar

Under tiden som Pinocchio och Lampis spelar biljard försöker Benjamin få kontakt med Pinocchio. Lampis skjuter då en kula mot syrsan, men kulan ändrar färg från svart till röd.
 
 

RSS 2.0