Röjar-Ralf får en uppföljare

Det går väldigt bra för Disney studio numera och Röjar-Ralf är en av dom senare klassikerna som blivit väldigt populär. Så populär till och med att den nu ska få en uppföljare.

Eftersom filmen utspelar sig i tv-spelens värld så kommer uppföljaren att låta en redan känd tv-spelskaraktär medverka. Rykten säger att det finns en chans att det kommer bli självaste Super Mario!

 
Andra rykten säger även att det kan bli Sonic. Vilken karaktär hade du velat se i uppföljaren?

Gissa filmen

Det här blir ett litet annorlunda inlägg, men jag fick en fråga i en kommentar som jag inte kunde svara på.

Hej! Jag älskar din blogg och har en fråga som jag tror du har svaret på. I en disneyfilm finns ett gökur med två dörrar på vardera sida. Från varsin dörr kommer sedan en man respektive en kvinna ut. De möts på mitten, kysser varandra och går sedan in i uret igen (genom en gemensam dörr i mitten(?)). Var helt säker på att det kom från "Pinocchio" men det gör det inte eftersom att jag såg den tidigare ikväll. Skulle vara jättesnällt om du kunde svara på denna fråga om du vet vilken film och sen klockan tillhör. Tack på förhand!

Jag har googlat, kollat igenom olika scener i filmer, varit inne på Youtube och tänkt tills hjärnan började koka. Jag kan verkligen se scenen framför mig, men kan inte lista ut vilken film det kommer ifrån. Men jag är nästan säker på att det inte är en Disneyfilm faktiskt.

Snälla kom på vilken film det är, för nu kan jag inte heller sluta tänka på det.UPPDATERING!

Scenen kommer från Shrek 2, ungefär en halvtimme in i filmen när Shrek inte kan sova.

 

Cruella De Vil's historia kanske blir spelfilm

Trots att Maleficent inte haft premiär än verkar det som om filmvärlden redan nu har fått smak för skurkar, eftersom det nu ryktas om att även Cruella De Vil kommer få en egen spelfilm.

Cruella De Vil dök upp på bioduken första gången 1961 i filmen Pongo och de 101 dalmatinerna och är en personlig favoritkaraktär hos personalen på Disney. Här kan ni läsa ett gammalt inlägg om hur hon skapades.Cruella De Vil har tidigare spelats av Glenn Close i spelfilmen 101 dalmatiner från 1996.


Vilken Disneyskurks liv hade du velat se i en spelfilm?

Gissa filmen

- Sådärja! Snart är du torr som ett fnöske!
- Ingen kan bli torr på det här sättet!
- Struntprat! Jag är redan alldeles snustorr.


Vilken film och vilka karaktärer kommer det här citatet ifrån?

Avslöjande av Disneys nästa klassiker

Disney studio ligger inte på latsidan, utan har redan börjat på ännu en ny klassiker.

 
Det finns inte så mycket information än, men filmens huvudkaraktär heter Moana Waialiki och handlingen utspelar sig till havs för ungefär 2000 år sedan. Filmen kommer även att innehålla havsgudar och mytologiska fantasidjur. Än så länge är filmens titel "Moana" och beräknas ha premiär 2018.

 
Regissörerna John Musker och Ron Clement kommer ha hand om filmen. Det här är sjunde gången dom regisserar en Disneyklassiker tillsammans. Tidigare har dom gjort Mästerdetektiven Basil Mus, Den lilla sjöjungfrun, Aladdin, Herkules, Skattkammarplaneten och Prinsessan och grodan. Jag har nämnt denna duo tidigare i bloggen, då dom brukar se till att animatörerna låter dom vara med i en scen i vissa filmer.


Från Aladdin (1992) & Herkules (1997)
 
 
Mark Mancina kommer stå för musiken. Han har tidigare hjälp till att skriva låtarna till Tarzan och Björnbröder.


Historielektion - Askungen

Charles Perrault var en fransk författare som 1697, när han var 69 år, gav ut en tunn bok som innehöll åtta sagor. Boken hette "Histoires ou contes du temps passé" ("Berättelser eller sagor från svunna tider med moral") och efter en omdubbning "Les Contes de ma Mère l'Oye" ("Gåsmors berättelser"). En av sagorna som boken innehöll var Cendrillon, som betyder "aska", men vi känner till historien som Askungen. Sagan finns även med i Bröderna Grimms böcker.

Det är just den här tolkningen som Disney har inspirerats av, men själva sagan är inte Perraults originalidé. Redan under det första århundrandet före Kristus skrev den grekiske filosofen Strabon en saga om slavflickan Rhodopis som tappar sin sko i faraos palats. Även under 800-talet skrev den kinesiska författaren Tuan Cheng-Shih en liknande historia. Båda slutar med att faraon och kejsaren letar reda på skons ägare.

Disneyklassikerna brukar i vanliga fall för det mesta utspela sig utomhus i naturen, men i Askungen är i princip alla scener inomhus vilket gör det svårt att tolka vart filmen utspelar sig. Perrault skrev sagan i Tyskland och det är tyvärr det enda jag har att gå på.

 

Happy valentine's day

Jag ville bara önska er en glad alla hjärtans dag och trevlig helg!

 

Gissa filmen

"Snälla, hör på mig och svara på min bön. Jag måste få veta, vem är jag? Vart hör jag hemma?"


Vilken film och vilka karaktärer kommer det här citatet ifrån?

Historielektion - Bambi

1923 skrev författaren Felix Salten boken "Bambi – En levnadshistoria från skogen".

I originalboken är Bambi ett rådjur. Den arten lever dock endast i Europa och då Disneys film utspelar sig i Kanada så ändrades djuret till en vitsvanshjort.

 

Frost blev en succé! Förutom en liten detalj...

Kul att så många antingen har sett Disneys nya klassiker eller att ni ser fram emot att göra det snart!

Jag kan redan nu meddela att Frost har blivit en riktig succé. Trassel fick ett väldigt varmt välkommande på premiärdagen för tre år sedan, men Frost har redan slagit rekordet.

Filmen drog in 15 miljoner kronor på premiärdagen i USA och när helgen var över var Disney studios 80 miljoner kronor rikare. När Trassel gjort sitt på biograferna hade den tjänat in 586 miljoner dollar, vi får se hur mycket Frost kommer dra in sammanlagt.


Men det har inte varit helt problemfritt. Under en visning i Florida när hela salongen har full av föräldrar och barn i alla åldrar visades en trailer för "Nymphomaniac" som är en barnförbjuden film som handlar om sex. I trailern får man se det mesta, såsom oralsex, nakna kön och sexscener. Biosalongen skyllde på tekniska fel och gav dom chockade familjerna fribiljetter som plåster på såren.

Gissa filmen

Vilken scen och vilken film kommer bilden ifrån?


 

Ny trailer för Maleficent

Förra veckan släpptes ännu en trailer till Maleficent och i den kan man höra sångerskan Lara Del Reys cover på originalfilmens låt "Once upon a dream".


RSS 2.0