Gott och blandat

Lite scener från Herkules, Ringaren i Notre Dame, Aladdin, Pocahontas och Taran och den magiska kitteln.


Dagens fundering

Har ni någonsin sett scenen när Ariel tar sig upp till vattenytan som människa i slow motion? Har ni någonsin lagt märke till hur högt ovanför ytan hon kommer? Och vart tar Blunder och Sebastian vägen, som ändå var anledningen till att hon kunde simma upp?


Disneyskurkar


"Slår vad om att han är fast inom fem minuter..."


Dagens fråga

Så appropå inlägget jag skrev idag.

Bevakar du min blogg via bloglovin eller FB?
PS. Jag försöker fortfarande fixa så att länkarna inte ska bli så stora,
men designen vill inte sammarbeta med mig...

Hur många läsare har jag?

"Får man fråga hur många besökare du brukar ha?"

Ärligt talat? Jag har ingen aning.
Den här bloggen innehåller väldigt mycket bilder och om någon googlar efter Disney och klickar på en bild som jag lagt upp så står det på min statistik att jag fått en besökare trots att personen inte ens varit inne på min blogg, så jag brukar inte bry mig om att kolla statistiken här. Men oftast så brukar den inte gå över 20 klick faktiskt. Det mesta jag haft är 50, men jag vet ju inte om det var besökare till bloggen eller om folk bara var allmänt sugna på att googla efter lite Disneybilder den dagen.

Sen har jag i alla fall 21 personer som följer min blogg via bloglovin och sju stycken som gillat min Facebook-sida, men det säger ju ingenting heller egentligen då jag själv till exempel följer många bloggar utan att bevaka dom via någon sida.

Men jag hade antagligen fler läsare för några månader sen när jag var mer aktiv än vad jag har nu. Förut kunde jag få flera kommentarer om dagen och om jag inte uppdaterade på några dagar så var det alltid någon som kommenterade om det. Nu kan jag låta bli att röra bloggen på en vecka utan att någon bryr sig, vilket på ett sätt kan vara skönt men samtidigt så gör det ju att jag inte känner samma behov av att uppdatera bättre eftersom det både kräver tid och energi från mig.

Lyckliga slut


Färger i en vind - storyboard

Här kommer lite gamla skisser på hur scenen under "Färger i en vind" skulle sett ut, vilket blev väldigt likt det vi ser i filmen förutom att karaktärerna har fått nya utseenden.
"Jag är sen!"


Manliga karaktärers sångrösterNej, Tummelisa är inte Disney.

Ny design på gång! (Uppdatering)

Jag har hållt på med den nya designen hela helgen och nu blöder mina ögon. Det är fortfarande lite småsaker som jag ska fixa, såsom att alla länkar har blivit gigantiska och att headern försvinner så fort man klickar på en kategori. Men just nu behöver jag vila från datorn.


Hoppas ni gillar den nya designen!

Ny design på gång!

Idag kommer bloggen ser mer och mer konstigare ut för varje timme som går, för jag ska försöka göra en ordentlig design. Så det kommer antagligen inte att komma upp några inlägg idag eller imorgon, men man vet aldrig.

Förhoppningsvis är designen färdig någon gång under helgen och då ska jag även fortsätta med Dagens fråga - 18 frågor som legat på is ett tag.

Ha en trevlig påskhelg!


Vilka filmer är tecknade helt och hållet för hand?

"Kan du inte göra en lista på vilka disney klassiker eller filmer som är målade helt för hand? Skulle gärna vilja veta."

Jag har letat efter information om detta förut, men aldrig fått ett riktigt svar på det så jag kan inte säga att detta stämmer till 100 %.

Men som jag förstått det så är det Snövit och de sju dvärgarna, Pinocchio, Dumbo, Bambi, Askungen, Alice i Underlandet, Peter Pan och Lady och Lufsen som är tecknade helt och hållet för hand.

Filmerna som kommer efteråt som Törnrosa, Taran och den magiska kitteln och Pongo och de 101 dalmatinerna med flera, är producerade med en ny teknik som jag ska berätta om så fort jag läst på mer om det. Sen har jag ju också nämnt förut att Mästerdetektiven Basil Mus som kom 1986 är den första filmen där dom använde dataanimering.

Efter dessa filmer har bara Den lilla sjöjungfrun (1989) och Prinsessan och grodan (2009) målats för hand.


"Jag kan inte se nåt intelligent liv någonstans..."


"Fristad!"


Lillungen min


RSS 2.0