Visste du att...?

- Produktionen försenades ett år efter att många av de unga animatörerna valde att börja arbeta tillsammans med Don Bluth istället.
- Mickes originalnamn Tod härstammar från det mellanösternengelska ordet "Todde", som betyder "fox" (räv).
- Filmen är väldigt löst baserad på en novell av Daniel P. Mannix. I boken dör Micke av utmattning när Molle jagar honom och Molle blir skjuten när hans ägare flyttar till ett ålderdomshem.
- När
Chiefen blir påkörd av tåget var det meningen att han skulle dö i originalmanuset, men Disney studio bestämde sig för att det skulle vara för intensivt för den yngre publiken.


Kommentarer
Postat av: Tess

Är glad över Disney ändrade, tänk vad mycket hemska historier de annars hade funnits i disneyfilmerna annars, inte direkt barnvänliga haha

Har hört att i orginalhistorian av Snövit så finns det en korsett som ska strypa henne till döds, lite läskigt.Jag grät jättemycket första gången jag såg Micke och Molly, speciellt under den scenen när hon tvingas lämna iväg Micke :(

Jag älskar larven och fåglarna dock, "Vad larvigt, han tror han gömt sig" <3

2011-08-18 @ 13:11:55

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0