Visste du att...?

- Filmen skulle egentligen ha släppts 2006, men blev försenad om och om igen tills Disney la filmen på hyllan. När filmen sattes igång igen skulle den ha släppts 2009, men blev försenad ännu en gång.
- Enligt produktionschefen till filmen skulle Trassel vara en uppföljare till Förtrollad. Historien skulle utspelas så att Rapunzel förvandlats till en ekorre och att en flicka från den verkliga världen tagit hennes plats. Men manuset ändrades till en riktig saga istället. Dom kom fram till att Disney är kända för att producera sagofilmer och att det inte är något dom ska skämmas över.
- Flynn Rider skulle egentligen heta Bastian.
- En titel är väldigt viktig för en film och titeln måste locka besökare till filmen. Prinsessan och grodan lockade inte den manliga publiken, så man ändrade filmens titel "Rapunzel" till "Trassel", då filmen inte enbart fokuserar på prinsessan utan även Flynn Rider.
- Rapunzel är barfota genom hela filmen.
Mandy Moore (A walk to remember, osv) som gjorde originalrösten till karaktären föredrar att vara barfota när hon spelar in.
- Rapunzels föräldrar har inte en enda replik.
- Tidigare Disneyskurkar som dött genom ett högt fall är Den elaka drottningen (Snövit och de sju dvärgarna), Råttigan (Mästerdetektiven Basil Mus), McLeach (Bernard och Bianca i Australien), Gaston (Skönheten och Odjuret), Frollo (Ringaren i Notre Dame), Drottning Narissa (Förtrollad) och Charles Muntz (Upp). Många har ansett att Gothel dog av fallet från tornet, men så är det inte. Så fort magin försvinner från Rapunzels hår blir Gothel så gammal att hon först dör av ålder och när hennes mantel nått marken har hennes kropp förmultnats till damm.
- Rapunzels hårfärg ändras genom att hon först är blond och sen blir brunett, precis som Mandy Moore.Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0