Visste du att...?

- Det skrev ännu en låt till filmen som Jafar skulle ha sjungit. Men både texten och titeln ("Humiliate The Boy" - "Förnedra pojken") blev för grym.
- För att få en känsla av hur det skulle se ut när Aladdin rörde sig i sina säckiga byxor studerade man hiphopare.
- Personerna som står bredvid Aladdin när Prins Akmed anländer till staden ska föreställa filmens producent Ron Clements och regissör John Musker.
- Jafar är inspirerad från Den onda fen. Förutom att bådas utseende är lika, så bär båda en stav som dom använder för att utföra ond magi, båda har en fågel (Den onda feens är en korp och Jafars är en papegoja) och på slutet förvandlat sig båda till ett stort djur (Onda fen = drake, Jafar = orm).
- Robin Williams (som gjorde originalrösten till Anden) improviserade så mycket att det fanns hela 16 timmars ljudmaterial när han var färdig.
- I förhandsvisningen för "Du har aldrig haft en vän som jag" var det ingen som applåderade efter sången, så en animatör målade dit en applåd-skylt som fick vara med i filmscenen.
- En del av handlingen kretsar kring att Jafar söker efter Aladdin som är den enda som kan komma in i grottan och hämta den magiska lampan. Aladdin finner lampanundviker nätt och jämt att dö inne i grottan. Denna scenen är inspirerad från en tidigare Disneyklassiker, Bernard och Bianca, där Madame Medusa använder den föräldralösa flickan Penny för att gå ner i en grotta och hämta en värdefull diamant. När tidvattnet stiger håller Penny nästan på att drunkna, men överlever.
-
När Jafar förvandlas till en ande bryts alla förtrollningar och när Rajah går från att vara en tigerunge till en vuxen tiger blir hans ansike format som Musse Pigg i en sekund.
- I originalmanuset var tanken att karaktären som sjunger "Arabiska natt" i början skulle vara Anden. Det skulle inte vara förrens i slutet som det skulle avslöjas att han också var en av alla Andens olika utseenden.


Kommentarer
Postat av: m3lind4

Fräck blogg

2011-10-02 @ 14:54:19
URL: http://m3lind4.se
Postat av: Amanda

Dom borde haft med det där med att Anden var berättaren :D

Svar: Det tycker jag också faktiskt. :)
disneysworld.blogg.se

2012-06-20 @ 15:06:16

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0