Visste du att...?

- Alicia Keys, Jennifer Hudson och Tyra Banks var tilltänka till rollen som Tiana.
- Detta är den första filmen som är målad helt för hand sen Den lilla sjöjungfrun.
- Det är väldigt vanligt att det finns två röstskådespelare till varje karaktär, en som står för replikerna och en som står för sången. Prinsessan och grodan är den första filmen sen Skönheten och Odjuret där samma röstskådespelaren både pratar och sjunger.
- Precis som i tidigare filmer har animatörerna kopierat scener från andra Disneyfilmer. När Charlotte och prinsen dansar under maskeradbalen rör dom sig på samma sätt som Törnrosa och Belle dansade med sina prinsar.
- Stjärnan Ray kallar Evangeline är i själva verket planeten Venus. Venus är känd som den romerska kärleksgudinnan.
- Tiana är vänsterhänt på begäran av Anika Noni Rose, som gör originalrösten till Tiana, som också är vänsterhänt.
- Detta är den första Disneyklassikern som har en afro-amerikansk prinsessa.
- Animatören Bruce W. Smith som tecknade Skuggmannen beskrev karaktären som "ett kärleksbarn av Kapten Krok och Cruella De Vil".


Kommentarer
Postat av: Bella

Tack så mycket! Älskar den här filmen! Så himla gullig och romantisk (speciellt Naveen). Skulle bli jätte glad om du skulle kunna skriva lite rolig fakta om Trassel, Skönheten och Odjuret och den lila sjöjungfrun :D Och kanse något mer om prinsessan och grodan! :) Tack för en as bra blogg! :)

2011-11-08 @ 17:17:31
Postat av: Josse

Hej! Du skrev att det här är den första filmen som är helt målad för hand sen Den lilla sjöjungfrun, Kan du inte göra en lista på vilka disney klassiker eller filmer som är målade helt för hand? Skulle gärna vilja veta :)

2012-03-13 @ 21:57:27

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0