Odjurets förvandling

 
Glen Keane var chefsanimatör för Odjuret. Han hade länge sett fram emot att få teckna scenen där Odjuret förvandlas tillbaka till människa. I en intervju sa han: "Man sparar efterrätten till sist. Problemet är, om restaurangen stänger om fem minuter, då vill man äta efterrätten och sticka. Så blev det på slutet. Jag hade en vecka på mig. Det var det här jag var ämnad för och nu har jag ingen tid att göra det."
 
 
En av hans kollegor sa åt honom att ta den tiden han behövde, så han lämnade studion och åkte till ett museum där han tittade på dom stora skulpturerna "The burghers of Calais" av Rodin. Han blev facinerad av statyerna och började rita skisser av deras armar och ansikten.Han tog även inspiration av Michelangelos skulpturer av slavarna som blir frisläppta. Det var dom skulpturerna som blev grunden till hur han ville att scenen skulle se ut.
 

I bibeln hittade han en text som löd: "Om någon är Kristus är han en ny skapelse. Gamla ting har försvunnit och allt har blivit nytt". Han skrev ner texten på sina kladdpapper som ännu mer inspiration. Han ansåg att scenen i sig egentligen handlar om inre andlig förändring som sker inom Odjuret.
 
 
 

Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0