Personer som gör röster till Disneykaraktärer...

... och andra kända filmkaraktärer.

Många skådespelare har dubbat röster till flera olika Disneyfilmer, men deras röster kan även kopplas ihop med andra kända filmer och tv-serier.

Nils Eklund gör rösten till Sultanen i alla filmerna om Aladdin. Han gör även rösten till Henry Flaversham i Mästerdetektiven Basil Mus och Ugglan i Bambi. Men människor som är födda under 90-talet kan även känna igen hans röst från Pettsson och Findus, då han gör berättarrösten i alla "filmerna".

Nick Atkinson gör rösterna till Taran (Taran och den magiska kitteln), Max (Janne Långben - The movie) och den unga Herkules. Han har även synts på tv, då det är han som spelar Torleif i serien om Bert.

Per Myrberg gör rösten till Roger (Pongo och de 101 dalmatinerna), Thomas O'malley (Aristocats), Sebastian (Den lilla sjöjungfrun) och Professor Whitmore (Atlantis). Hans syns idag på bioduken i The girls with the dragon tattoo som Harald Vanger.

Beppe Wolgers gör rösten till både Baloo (Djungelboken) och Lille John (Robin Hood), två karaktärer som är väldigt lika i sig. Han spelar även Kapten Långstrump i Pipp på de sju haven.


Jag kan fortfarande inte förstå att Thomas O'malley och Sebastian görs av samma röst. Om ni tyckte att det här inlägget var intressant så har jag skrivit några liknande tidigare, dock enbart med vilka karaktärer från Disney dom dubbat. Dom hittar ni här, här och här.


Kommentarer
Postat av: :3

Jag hade aldrig trott att de två dubbades av samma människa, Sebastian och Thomas alltså =S Max och Herkules är ganska lika då.

http://www.youtube.com/watch?v=a6eYM74Qrk0&feature=related kanske en länk du gillar med? =P

Svar: Jag har fortfarande svårt att tro det, men det är otroligt hur en människa kan ändra sin röst.Tack för videon! Den kommer jag definitivt att lägga upp någon gång.
disneysworld.blogg.se

2012-07-06 @ 01:37:18
Postat av: EliasPbo

Det är helt otroligt, det är samma sak med vita kaninen i Alice i Underlandet och sparven Dinky i Micke och Molle, de spelas båda av Hans Lindgren, men de låter ändå helt olika, det är dock lättare att jämföra vita kaninen med Smee i Peter Pan, där låter det nämligen mer likadant.

Man kan även jämföra Överste Hathi i Djungelboken med Napoleon i Aristocats, deras röster har nämligen gjorts av Arne Källerud, vilket inte riktigt låter så, däremot låter Kungen i Askungen precis som Överste Hathi, även han spelades av Arne Källerud.

Vill även tillägga att Nils Eklund har gjort rösten till Jocke i Lady och Lufsen och dess uppföljare.

Det är otroligt att Guy de la berg gjorde rösten till Archimedes i Svärdet i stenen redan 1964 och sedan geten Jeb i Kogänget 2004, Jeb låter mer som Slinkey i Toy Story-filmerna, även han dubbades av samma röstskådespelare.

2014-04-20 @ 16:21:21

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0