Historien bakom Disneyland Resort

Många människor skrev brev till Walt Disney och frågade om de skulle kunna besöka hans studio och se sina favoritkaraktärer, men han insåg att en filmstudio inte var så mycket att se för allmänheten. I stället kom han på idén att skapa en nöjespark där hans figurer kunde beskådas.
 
Den 17 juli 1955 visades parken för pressen och den 18 juli fick allmänheten komma in för första gången. Folk började köa redan klockan två på morgonen. Men invigningen var rena katastrofen av flera anledningar:
- Det kom för många besökare på grund av att falska biljetter hade sålts.
- Fantasyland hade fått stängas på grund av en gasläcka.
- Det rådde värmebölja då det nästan var 40 grader varmt. Kvinnor med högklackade skor blev fast i den smältande asfalten.
- Rörmokarna gick i strejk, så det hittades inte många platser där man kunde dricka vatten i värmen. En av Disneylands sponsorer var Pepsi och många arga besökare antog att bristen på vatten var ett sätt att försöka sälja mer läsk än vatten.
 
Walt Disney kallade själv invigningen för ”Svarta söndagen”, men det gick bra ändå. 1965, tio år efter öppnandet, hade parken haft 50 miljoner besökare.
 
Nöjesparken har fått stängas tre gånger för allmänheten. Dessa tillfällen var vid mordet på John F. Kennedy,  terroristattackerna vid 11 september samt vid förberedelserna inför dess 50-årsjubileum.
 

Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0