Walt Disneys död

Hösten 1966 var det ingen som visste att Walt Disney var allvarligt sjuk. Han hade ont i nacken och åkte in till sjukhuset för att undersöka det eftersom han trodde att det var en nerv som kommit i kläm. När läkarna tagit ett antal tester visade proverna att han hade lungcancer. En månad före hans död återvände han till studion. Hans kollegor har efteråt i intervjuer berättat att han såg tunn, tärd och grå ut och att det egentligen inte var förrens då som dom insåg att han verkligen var sjuk.
 
 
Det Marc Davis (Nine old men) reagerade på var att när Walt lämnade studion sa han "hej då", vilket han aldrig någonsin gjort förut. Varje gång han gick ifrån studion hade han alltid sagt "vi ses nästa vecka". Knappt en vecka efter det, den 15 december, runt halv tio på morgonen kom Ollie Johnston in med tårar i ögonen och berättade att Walt var död. Alla hanterade sorgen på sitt egna sätt. Vissa grät, vissa packade sina saker och åkte hem och andra satt helt tysta. Dagen efter hans död hängde alla flaggor på halv stång på Disneyland och en orkester spelade "Ser du stjärnan i det blå".

Kommentarer
Postat av: Cornelia

Får rysningar, oo!

2012-09-20 @ 17:12:40
URL: http://cwfoto.blogg.se

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0