Disney gör film om Pamela Travers

 
Pamela L. Travers föddes den 9 augusti 1899 i Maryborough, Queensland, Australien. Hon försörjde sig bland annat  på att skriva barnböcker och populärast blev hennes historier om Mary Poppins som Disney gjorde en spelfilm av 1964.

Sammanlagt publicerade hon sju böcker om den brittiska barnflickan innan hon dog i åldern 96 år, den 23 april 1996.

 
Disneys nästa spelfilm kommer handla om Pamela Travers. Vi kommer få se hennes uppväxt, vuxenliv och även hur det gick när hon förhandlade med Walt Disney som ville göra en film om hennes kända böcker.

Huvudrollen Pamela Travers kommer spelas av Emma Thompson som vi tidigare sett i bland annat Love actually, Nanny McPhee och Harry Potter. Senast hon jobbade med Disney gjorde hon rösten till drottning Elinor i Modig.

Walt Disney kommer spelas av Tom Hanks som vi känner igen från Forrest Gump. Även han har tidigare jobbat med Disney och lånat ut sin röst till Woody i Toy story.

Filmen beräknas ha premiär i Sverige i början på 2014.

Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0