Historielektion - Törnrosa

Charles Perrault var en fransk författare som 1697, när han var 69 år, gav ut en tunn bok som innehöll åtta sagor. Boken hette "Histoires ou contes du temps passé" ("Berättelser eller sagor från svunna tider med moral") och efter en omdubbning "Les Contes de ma Mère l'Oye" ("Gåsmors berättelser"). En av sagorna som boken innehöll var "La belle au bois dormant" ("Den sovande skönheten i skogens slott").

I originalmanuset säger prins Philip till sin pappa att dom lever på 1400-talet, men i Sverige har vi dubbat om det till 1300-talet.

Vissa säger att miljön påminner om ett forna England, medans andra säger att det är norra Italien. Om det är Italien så menar man att det är där Kung Stefans slott ligger och att Hubert är kung över södra Tyskland.

I början av filmen kan man inne i den stora salen se en flagga med en trehövdad örn på. Det är en gammal symbol som både Albanien, Serbien och Montenegro använder på sina flaggor.

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Faktiskt så har vi inte ändrat vilket årtal filmen utspelar sig på. På engelska säger de 14th century när de menar 1300 talet

2016-04-22 @ 12:05:08

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0