Visste du att...?

- Disney studio hade inte haft en succefilm sen Snövit och låg ännu en gång på gränsen till konkurs. Dom bestämde sig för att göra en sista film som blev Askungen. Publiken älskade filmen och företaget har inte varit hotat sen dess.
- Animatörerna hade problem med att hitta det rätta utseendet till katten Lucifer, så Ward Kimball (Nine Old Men) tog med sin katt till studion där den fick stå modell för karaktären.
- Scenen där Askungens sönderrivna klänning förvandlas till hennes balklänning var en av Walt Disneys favoritscener.
- Detta är den första filmen där alla i "Nine Old Men" jobbade tillsammans.
- 309 olika tjejer provspelade för rollen som Askungen. Ilene Woods fick jobbet, utan att egentligen ha sökt rollen. Hon hade spelat in sig själv när hon sjöng och hennes kompisar skickade in bandet till Walt Disney som själv kontaktade henne och bad henne göra rösten till huvudrollen.
Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0