Visste du att...?

- Detta var Walt Disneys sista film.
- Baloo betyder björn och Bagheera betyder panter på Hindi.
- Phil Harris gjorde rösten till både Baloo och Lille John (Robin Hood). Samma sak gäller även Beppe Wolgers när filmerna dubbades till svenska.
- Filmen är baserad på en bok med samma titel av Rudyard Kipling. När Walt berättade att deras nästa film skulle bli Djungelboken bad han alla att inte läsa boken, då det är en väldigt mörk historia.
- The Beatles skulle från början göra rösten till gamarna, men det slutade istället med att dom endast fick likadana frisyrer som bandet.
- Kaa's sång "Vyss på dig" skrevs först till Mary Poppins.
-
Strax efter att Mowgli springer bort försöker Bagheera övertyga överste Hathi att leta efter honom. Hathis hustru Winifred säger om dom inte hjälper till att hitta människan, så kommer hon att ta kommandot över besättningen. Hathi blir upprörd vid tanken på en kvinnlig ledare, men i verkligheten leds elefanthjordar av en hona.
- I originalboken är Kaa är god karaktär. Han är nära vän med Mowgli och är den som räddar honom från aporna.
-
Bruce Reitherman som gör originalrösten åt Mowgli, jobbar idag med att filma vilda djur till dokumentärer.Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0