Lite kort om vad som hände under produktionen

Enligt animatörerna är Djungelboken den film som dom är mest nöjda med, då dom anser att dom aldrig lyckats teckna karaktärer som spelar så bra mot varandra.
 
Walt Disney var faktiskt inte med och arbetade så mycket med filmen, utan överlämnade den till Bill Peet som skrev ett manus som mer eller mindre baserades helt och hållet på Rudyard Kiplings bok. När Walt läste igenom manuset var han inte nöjd, eftersom han förstod att filmen skulle bli väldigt mörk och dyster.
 
Bill Peet och Walt Disney ordnade ett möte där dom skulle försöka komma överrens om ett nytt manus, men det misslyckades och Bill Peet lämnade studion och återvände aldrig igen.
 
Larry Clemmons tog över Peets jobb och började skriva ett nytt manus. Han hade tidigare bara skrivit manus till spelfilmer och aldrig till en tecknad film.Walt ordnade ännu ett möte med några av arbetarna på Disney studios och inledde mötet med frågan: "Hur många av er har läst Djungelboken, originalet, av Kipling?". Ingen sa något och det gjorde Walt nöjd eftersom han ville att filmen skulle fungera som en barnfilm.

Kommentarer

Innan du kommenterar...

Jag blir jätteglad av era kommentarer, så jag tackar redan nu. Om du har en fråga så ställ den och så svarar jag antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett inlägg som hamnar i kategorin "Frågor och svar".

Om det finns någon speciell film du vill läsa mer om, så tveka inte att skriva. Även om filmen inte är så populär så kan man alltid hitta något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0